tirsdag 15. desember 2009

Drøbak+Osaka=Venner

Før:

Visste du at den japanske millionbyen Osaka, er venneby med Drøbak i Norge?
I 15 år har det vært en tradisjon at Drøbak har levert juletre til Osaka. Den store norske grana har blitt pyntet med julelys og glitter og plassert forran rådhuset i Osaka.
Drøbak-ordføreren har reist til Japan i desember, for å tenne lysene.
Julegranen har vært profilert som "World Linking Tree". Den symboliserer fred.
Men i år blir det ikke noe norsk juletre her... Myndighetene i den japanske storbyen kan ikke finansiere ordningen. De måtte finne en annen løsning.
Vet du hva den ble?
Ordføreren i Osaka spurte NMS-misjonærer om å stille opp med 30 minutter innslag av norske juletradisjoner.
Nå:
I går stilte vi opp! 9 norske, musikkglade mennesker!
Fra venstre: Odd Bjarne Ellefsen, meg på piano, Anne Mari og Sondre Topland, Astrid Harbo, Sunniva og Lisa (to norske utvekslingsstudenter), Orlaug Fukuzawa og Ingebjørg Michaelsen.
Mange folk var kommet for å se på, og lite ante jeg at vi skulle ha to fremføringer! Og hallen var like full begge gangene:)
Sangene våre ble varmt tatt imot. Vi sang på norks, engelsk og japansk. - Og Gud gav oss en fin mulighet til å enkelt fortelle hva julens budskap handler om!

"På loven sitter nissen" er absoulutt ikke den julesangen vi synger flest ganger i løpet av den kristne julehøytiden! Men for å skape litt liv og røre på scenen, fremførte vi dette som et kulturinnslag...


Etterpå avsluttet vi med å vandre nedover de fine, pyntede julegatene i Osaka.

5 kommentarer:

Anonym sa...

ja, det var jammen stort å få dele julebudskapet gjennom sang i Osaka. Og Silje, du er knallgod på piano! Gleder meg til å se deg igjen om ikke alt for lenge. klemmer fra Anne Mari (hjemme i Kawage)

Silje sa...

Å takk Anne Mari! DU har en nydelig stemme! Er en fryd å få spille til deg! Gleder meg til å se deg igjen også! Kos dere hjemme i Kawage! <3 Velsignet!

Hilde sa...

Åååå Silje åsså i budnad !!!
Søøøød :)

Ps: sjekk facebook mailen tjhi!
Klemmer

Ragnhild-Cecilie sa...

Silje! Denne bloggen gir meg frysninger, den gir meg opplevelsen av å være tilstede. Ånden var tydelig til stede - og jeg blir bare så glad på deres vegne!

Kristian Alfsvåg sa...

Ahhh... Minner! Norske misjonærer ble benyttet til slikt i gamle dager også, selv da de faktisk fikk trær fra Drøbak. Barnekor og julekor og hvem vet ikke hva. Men vi fikk alltid gratisbilletter til en fornøyelsespark etterpå